IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Time Warner продава централата си в Ню Йорк?

Компанията планира да построи нова, по-голяма сграда в западната част на Манхатън

10:49 | 02.07.13 г.
Time Warner продава централата си в Ню Йорк?

Time Warner е на път да продаде централата си за над 1,3 млрд. долара и да се премести в нов небостъргач в западната част на Манхатън, твърдят запознати източници, цитирани от Bloomberg.

Според плана медийната компания ще се настани в нова сграда с площ от 223 хил. кв. м, а старата централа, която е близо два пъти по-малка, ще бъде продадена на инвестиционна група, оглавявана от Related и наета от Warner за период от 5 години, какъвто е очакваният срок за завършването на новата сграда.

Сделката ще е пробив за Related и ще затвърди плановете на дружеството да построи най-високата сграда на Хъдсън Ярдс - парцел с площ от 26 акра близо до Хъдсърн Ривър.

През април кметът Майкъл Блумбърг определи комплекса като един от най-големите частни проекти, предприемани някога в САЩ, който ще превърне преобладаващо индустриалната западна част на района в разширение на най-големия и най-скъп офис квартал в страната.

Ходът ще подпомогне и опитите на Time Warner да постигне по-голяма ефективност по отношение на имотите си в Ню Йорк, където офисите на компанията са разпръснати в няколко сгради в центъра. Фирмата планира да настани корпоративните си офиси и HBO в новата 80-етажна сграда, според един от източниците.

Related бе водещият строител на Time Warner Center - комплекс от два небостъргача в югозападната част на "Сентрал Парк", който бе завършен през 2004 г. Проектът включва и високи жилищни сгради, търговски център, хотел на Mandarin Оriental и музикален клуб. Related притежава търговските площи и някои от останалите офиси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още