IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нараства интересът към инвестициите в земя с цел строителство в Турция

Ако Истанбул бъде избран за домакин на Олимпиадата през 2020 г., това ще даде допълнителен тласък на сектора на имотите

11:22 | 03.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Нараства интересът към инвестициите в земя с цел строителство в Турция

Увеличават се инвеститорите, които купуват земя в Турция с цел строителство на ваканционно жилище, съобщават от консултантската компания Spot Blue, цитирана от онлайн изданието propertywire.com.

„Има различни възможности за инвестиции в земя – от мащабни градски парцели, подходящи за по-големи проекти, до по-малки терени в курортните селища, които са подходящи за строителство на индивидуални жилища“, коментира Джулиан Уокър, директор на компанията.

„Свидетели сме на нарастващо търсене на земя през 2013 г. В момента имаме клиент, който е в процес на закупуване на парцел с площ 800 кв. м в Белек за около 110 хил. евро. Той обмисля дали да си построи вила, или да изчака, за да види дали стойността на терена ще нараства“, допълва Уокър.

Той дава пример и с голям парцел в Бодрум, който е привлякъл интереса на големи международни инвеститори.

Пазарът на имоти в Турция върви във възходяща посока, което се потвърди наскоро и от Knight Frank, които отчетоха, че страната е седма в света по ръст на цените на жилищата и първа в Европа. През 2012 г. компанията отчете, че цените на имотите там са се повишили с над 11 на сто.

Законодателните реформи отвориха широко вратата за близкоизточните инвеститори в имоти, които са едни от най-активните на пазара в глобален мащаб. Много от тях имат дългосрочни инвестиционни интереси и търсят терени в „горещите точки“ на пазара, особено бързоразвиващите се предградия на Истанбул.

Градът бързо променя облика си се превръща в глобален финансов център, а ако бъде избран за домакин на Олимпиадата през 2020 г., това може да даде допълнителен тласък на строителството и сектора на имотите, отбелязва изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още