IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dubai World продава дела си в в хотел Fontainebleau в Маями Бийч?

Компанията може да спечели от сделката за хотела, където е сниман филм от поредицата за Джеймс Бонд, най-малко 360 млн. долара

14:46 | 04.09.13 г.
Dubai World продава дела си в в хотел Fontainebleau в Маями Бийч?

Дубай е в напреднал етап на преговори по продажбата на дела си в хотел Fontainebleau в Маями Бийч, където е сниман филмът от поредицата за Джеймс Бонд "Goldfinger", твърдят източници, цитирани от Financial Times.

Инвестиционното поделение на държавната компания Dubai World може да продаде 50-процентното си участие в имота до седмици. Купувачът е Turnberry - партньорът на дружеството в хотела.

Ако бъде завършена, сделката би могла да донесе най-малко 360 млн. долара.

Istithmar World, която е най-голямата инвестиционна компания на Dubai World, плати за дела си в имота 375 млн. долара през 2008 г.

Според друг източник обаче Istithmar смята, че сложната сделка, състояща се от различни компоненти, включително дългове, разходите на партньорите и бъдещи приходи, ще донесе още повече "стойност" на компанията, като ще доведе до "сериозна печалба".

Хотел Fontainebleau е открит през 1954 г. и бързо се превръща в популярно място за отсядане на звезди от Холивуд.

Turnberry купи имота с 1 504 стаи през 2005 г., като изтегли кредит, за да осъществи ремонт на стойност 1 млрд. долара за голямото му откриване през 2008 г., на което пяха поп звездите Ъшър и Марая Кери.

След това обаче Dubai World бе ударена от глобалната финансова криза и през ноември 2009 г. обяви, че няма да може да изплати задълженията си.

През 2011 г. конгломератът преструктурира дългове за 25 млрд. долара и се съгласи да разпродаде активите си по света, сред които са дялове в Las Vegas Casino и Cirque du Soleil.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още