IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп превръща в луксозен хотел една от емблемите на Вашингтон

Сградата на старата пощенска служба е от края на ХІХ век и е една от най-високите в града

12:40 | 11.09.13 г.
Тръмп превръща в луксозен хотел една от емблемите на Вашингтон

Доналд Тръмп обещава да превърне една от най-емблематичните високи сгради във Вашингтон в луксозен хотел от световна класа, съобщава Ройтерс.

Предприемачът, който се изявява и като телевизионна звезда, заяви, че "цената няма значение", когато става въпрос за съживяването на сградата на старата пощенска служба, датираща от края на ХІХ век.

"Що се отнася до самата сграда, тя ще е великолепна в най-висока степен", каза Тръмп на пресконференция, на която изложи плановете си за хотела.

След завършването на проекта на стойност 200 млн. долара, хотелът ще има около 270 стаи със средна площ от над 56 кв. м.

Високата над 90 м старата пощенска сграда е една от най-високите структури във Вашингтон и предлага невероятни гледки. От 1934 г. в нея се помещават различни федерални агенции, като според властите от години тя не се оползотворява качествено.

През февруари 2012 г. компанията на Тръмп Trump Hotel Collection бе избрана да превърне обекта в луксозен хотел, като проектът се финансира от самата фирма.

Хотелът ще се нарича Trump International Hotel, The Old Post Office Building.

Очаква се строителните работи да започнат през пролетта на 2014 г., а самият хотел да отвори врати през 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още