IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собствениците на Empire State Building искат малко над 1 млрд. долара от пазарите

Фамилията Малкин ще предложи 71,5 млн. акции на тръста за инвестиции в имоти на цена между 13 и 15 долара всяка

11:45 | 20.09.13 г.
Собствениците на Empire State Building искат малко над 1 млрд. долара от пазарите

Empire State Reality Trust Inc., сред чиито имоти е емблематичната Empire State Building в Манхатън, е подала заявление за набирането на до 1,07 млрд. долара от пазарите, съобщи Bloomberg.

Това е поредната стъпка на компанията към осъществяването на едно от най-големите първични публични предлагания (IPO) на американски тръст за инвестиции в имоти.

Базираната в Ню Йорк компания планира да предложи 71,5 млн. акции на цена между 13 и 15 долара всяка. Очаква се тя да дебютира на борсата в Ню Йорк под символа ESRT.

Malkin Holing LLC, която управлява Empire State Building, напредва с IPO-то, след като успя да се пребори с група отцепнически настроени инвеститори и отхвърли няколко оферти за емблематичната сграда.

Тръстът, който притежава 21 имота в района на Ню Йорк, може да привлече сериозен инвеститорски интерес, тъй като активите му се радват на засилено търсене от страна на наемателите и туристите, коментира анализаторът Майкъл Нот от изследователската компания Green Street Advisors Inc.

Malkin Holdings подадоха документи за първично публично предлагане на акции преди 19 месеца. Фирмата, ръководена от председателя ѝ Питър Малкин и сина му Антъни Малкин, бе изправена пред сериозна опозиция от страна на някои от около 2 800-те инвеститори с дялове в Empire State Building. След емоционална кампания, белязана от обвинения и от двете страни, през май Малкин получиха необходимите одобрения от инвеститорите, позволяващи им да включат небостъргача в тръста за инвестиции в имоти.

Сградата привлече и няколко оферти от страна на кандидат-купувачи. На 9 септември Thor Equities LLC предложи 1,4 млрд. долара за собствеността върху 102-етажната кула. Офертата бе по-висока от оценката на сградата, възлизаща на 1,18 млрд. долара. Тези оферти обаче бяха отхвърлени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още