IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борбата за Empire State Building се засилва

Thor Equities подаде още една оферта за небостъргача

11:42 | 09.08.13 г.
Борбата за Empire State Building се засилва

Един от най-големите собственици на търговски моти в САЩ - Thor Equities LLC, е направил втора оферта за Empire State Building с надеждата да осуети плановете за включването на имота в тръст, твърдят запознати с преговорите източници, цитирани от Ройтерс.

От Thor са направили оферта изцяло в брой за придобиването на Empire State Building Associates LLC, която притежава земята и има главен договор за наем на емблематичния за Ню Йорк небостъргач, твърди брокерът Джейсън Майстър от Avison Young, която представлява Thor.

Компанията е отправила и оферта за дела от 63,8% на Helmsley Trust в Empire State Building Co LLC - компанията, която държи договора за пренаемане на сградата, който ѝ предоставя ефективен контрол над имота до 2076 г. Двете оферти са независими една от друга.

Предложенията, които са вторите подред от страна на Thor в рамките на по-малко от два месеца, са поредният препъни-камък в сложната и дълга битка за контрола над сградата, в която участват отцепнически настроени акционери и някои от най-големите инвеститори в имоти в Ню Йорк.

Според документи в Американската комисия за ценните книжа и борсите 102-етажната сграда в центъра на Манхатън, завършена през 1931 г., се оценява на 2,53 млрд. долара.

Небостъргачът се управлява от Malkin Holdings LLC, която планира да включи сградата в тръст за инвестиции в имоти на име Realty Trust Inc., в който ще бъдат включени повече от 18 имота.

Продажбата би била алтернатива на тръста, който вече спечели одобрението на повечето инвеститори небостъргача.

През юни Thor предложи над 2,1 млрд. долара и за двете компании, присъединявайки се към още две потенциални оферти в същия ценови диапазон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още