IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Япония създават първия фонд за инвестиции в старчески домове и болници

Daiwa Real Estate Asset Management иска да се облагодетелства от нарастващото търсене на грижа за възрастните

09:55 | 27.12.13 г.
Автор - снимка
Редактор
В Япония създават първия фонд за инвестиции в старчески домове и болници

Daiwa Real Estate Asset Management Co. планира да създаде първия фонд за инвестиции в имоти в Япония, специализиран в инвестициите в старчески домове и болници, съобщава онлайн изданието worldpropertychannel.com.

Компанията се надява да се облагодетелства от нарастващото търсене на грижа за възрастните в Страната на изгряващото слънце, отбелязва изданието.

През следващата година един от всеки четирима японци ще бъде на възраст над 65 години, съобщава Bloomberg. За сравнение, делът на възрастните над 65 години в Китай е 9,6%, а в САЩ – 14%.

Очаква се броят на японците, които използват услугите на специализирани заведения за възрастни, да се увеличи с 25 на сто до 1,15 млн. души през 2015 г. в сравнение с 920 хил. души през 2011 г., сочат данни на правителството.

Операциите на фонда ще стартират през март 2014 г., а към средата на годината се очаква и листването му на борсата в Токио.

Първоначалното финансиране за фонда ще бъде около 10 млрд. йени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още