IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dubai World плати предсрочно на кредиторите си над 284 млн. долара

Компанията продава активи, за да погаси дългове в размер на над 25 млрд. долара

13:19 | 06.03.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Dubai World плати предсрочно на кредиторите си над 284 млн. долара

Dubai World, един от най-големите държавни конгломерати в Дубай, е платил по-рано 284,5 млн. на кредиторите си съгласно плана за преструктуриране на дълговете на компанията (общо над 25 млрд. долара), съобщава Ройтерс, като се позовава на запознати източници.

Групата е набрала парите за плащането благодарение на продажбата на активи, посочват източниците на информационната агенция.

В плана за преструктуриране на задълженията е посочено, че всички постъпления от продажбата на активи над границата от 300 млн. долара се разпределят като предсрочни плащания към кредиторите, сред които са големи западни и местни банки.

Засега говорител на компанията отказва да коментира информацията.

Дълговите проблеми на Dubai World, която притежава финансови и имотни активи по цял свят, символизират ескалацията на финансовата криза в емирството през 2009 г. Предсрочното плащане към кредиторите на компанията обаче е доказателство, че усилията за решаването на проблема дават резултат.

През декември миналата година поделение на Dubai World продаде дела си в хотел Fontainebleau в Маями на строителната компания от американския щат Флорида Turnberry. Цената на сделката не се разкрива. Дубайската група придоби дела през 2008 г. за 375 млн. долара.

Миналия месец Nakheel – друг държавен строителен гигант, също силно засегнат от финансовата криза, обяви, че погасява предсрочно дълг от 2,35 млрд. дирхама (640 млн. долара).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още