IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

InterContinental Hotels отчете спад на оперативната печалба за полугодието

Приходите на хотелския оператор са се понижили с 3 на сто на годишна база, основно заради спада в Северна и Южна Америка

13:26 | 05.08.14 г.
Автор - снимка
Редактор
InterContinental Hotels отчете спад на оперативната печалба за полугодието

InterContinental Hotels Group Plc, вторият по големина публичен хотелски оператор в Европа, отчете 8 на сто спад на печалбата за полугодието заради по-слабите приходи в Северна и Южна Америка, съобщава Bloomberg.

Акциите на компанията поевтиняха до най-ниско ниво от три месеца насам.

Оперативната печалба на компанията преди данъци и еднократните ефекти се е понижила до 310 млн. долара от 338 млн. долара през първото полугодие на предходната година. Резултатът обаче е по-добър от прогнозите – експерти, анкетирани от Bloomberg, очакваха оперативната печалба преди данъци и еднократни ефекти да е 307 млн. долара.

Приходите на хотелския оператор са се понижили с 3 на сто на годишна база до 908 млн. долара за полугодието. Приходите в Северна и Южна Америка, които са около 50 на сто от общите приходи на компанията, са се понижили с 5 на сто до 435 млн. долара.

Marcato Capital Management LP, хедж фонд, който притежава около 4 процента от InterContinental, вчера съобщи, че е наел Houlihan Lokey, за да се направи стратегически преглед на компанията и да се търсят начини за увеличаване на стойността за акционерите.

Изявлението последва публикациите в Sky News, според които компанията е отхвърлила оферта, оценяваща я на около 10 млрд. долара. Засега от InterContinental отказват да коментират спекулациите и за офертата, и за стратегическия преглед.

InterContinental планира да изплати дивидент от 25 цента на акция за първото полугодие спрямо 23 цента година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още