IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Holcim и Lafarge разчистиха пътя за сливането си

Съотношението ще е 9 акции на швейцарската компания срещу 10 на френската

12:19 | 20.03.15 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Holcim и Lafarge разчистиха пътя за сливането си

Най-големите производители на цимент в Европа - Holcim и Lafarge, са спасили плановете за сливане, съобщава Financial Times.

Обединяването на компаниите беше застрашено заради различия по отношение на финансовите условия, припомня изданието. Споразумението следва няколко дни на напрегнати преговори около спестяването на разходи.

Holcim обяви днес, че сделката ще се състои при 9 акции на компанията срещу 10 на Lafarge.

Първоначално сделката беше одобрена при съотношение на акциите между двете компании от 1:1. Holcim обаче изпреварва Lafarge по отношение на финансовото си представяне, както и по цена на акциите, след като централната банка на Швейцария „отвърза“ курса на франка от този на еврото.

„Някои ключови инвеститори в двете компании вече са потвърдили подкрепата си за новите условия по сливането“, посочва се в становище на швейцарския циментов гигант. Именно опозицията на акционери беше основната причина компанията да започне процедура за предоговаряне на условията по сделката.

Още подобни видеа вижте в Bulgaria on Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Финанси виж още