IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lafarge и Holcim задълбочават различията си по евентуалното си сливане

Lafarge е готова да разгледа въпроса с ревизирането на съотношението на обмена на акции в сливането, но не и други аспекти на сделката

10:43 | 16.03.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Holcim и Lafarge целят да&nbsp;създадат гигант в циментовата индустрия.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Holcim и Lafarge целят да създадат гигант в циментовата индустрия. Снимка: Ройтерс

Спорът между производителите на цимент Lafarge и Holcim се задълбочи в понеделник. И двете компании признават, че условията на предложеното сливане като равностойни партньори може да бъдат ревизирани, за да отразят настоящата им оценка, съобщава Ройтерс.

Сливането „не може повече да бъде преследвано в настоящата форма“, се казва в изявление на Holcim от понеделник. Компанията предлага преразглеждане на съотношението на обема на акциите и „проблемите на управлението“.

Lafarge е готова да разгледа въпроса с ревизирането на съотношението на обмена на акции в сливането, но не и други аспекти на сделката, заяви тя в отделно изявление.

Сделката бе обявена през април 2014 г. и целеше да обедини френската и швейцарската компания на равна база, но различните резултати, цени на акциите и променита в курса на еврото и швейцарския франк накараха Holcim да поиска преразглеждане на условията.

Holcim предлага промяна на предложеното съотношение на акциите 1-1 до 0,875 акции на Holcim за всяка на Lafarge,заяви източник, запознат със ситуацията. В неделя Bloomberg също съобщи за същото съотношение.

Твърди се, че Lafarge подготвя контра-предложение, което би намалило тежестта ѝ до 0,93, за да постигне сделката, заяви още източникът.

Holcim също така ще се стреми да постигне ревизии в управлението на обединената компания, допълни източникът.

Бруно Лафонт, главният директор на Lafarge, бе избран да управлява обединената компания.

„Бордът на директорите на Lafarge остава решен да изпълни проекта“, заяви в понеделник френската компания.

От своя страна Holcim заяви, че допълнителни детайли ще бъдат оповестени по-късно.

Още видео материали вижте на сайта на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още