IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McDonald's няма да обособява имотите си в отделна компания

Веригата заведения за бързо хранене представи план за привличане на повече клиенти, орязване на разходите и продажба на ресторанти на франчайзополучатели

11:46 | 11.11.15 г.
McDonald's няма да обособява имотите си в отделна компания

McDonald's Corp няма да обособява имотните си активи в отделна компания със специална инвестиционна цел. Това съобщи главният изпълнителен директор на веригата за бързо хранене Стив Ийстърбрук, цитиран от Ройтерс.

Компанията представи и план за привличане на повече клиенти, орязване на разходите, продажба на ресторанти на франчайзополучатели и връщане на повече кеш на инвеститорите.

Ийстърбрук пояснява, че след внимателна оценка ръководството на веригата е решило, че отделянето на имотите в специализирано дружество не е от интерес на акционерите заради големите рискове.

Имотните активи са важна част от портфейла на McDonald's. Голяма част от приходите на компанията са от наеми на франчайзополучатели, като в периода 2009-2014 г. тези постъпления се увеличиха с 26 на сто.

За 2016 г. веригата очаква общите продажби да се увеличат с от 3 до 5 на сто, а оперативните приходи – с от 5 до 7 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още