IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започват преговорите за концесия на летището в Атина

Три компании проявиха интерес към продажбата на TrainOSE, съобщи гръцкият приватизационен фонд

22:07 | 15.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>HRADF</em></p>

Снимка: HRADF

Процедурата за отдаването на концесията на международното летище в Атина "Елефтерос Венизелос" започва след забавяне от повече от три месеца, съобщава "Катимерини". Срещу концесията се обявиха някои от членовете на кабинета, припомня обаче изданието.

Според източници на медията първите разговори ще се съсредоточат върху сроковете на процедурата.

Отдаването на концесия на международното летище в гръцката столица ще бъде внимателно следено и от кредиторите на страната, защото това е изискване в третата спасителна програма за страната.

Междувременно гръцкият държавен приватизационне фонд (HRADF) съобщи за три оферти на инвестиционно групи за местния жп оператор TrainOSE. За компанията наддават италианската Ferrovie dello Stato Italiane, руският жп оператор РЖД и както имотната компания GEK Terna.

Обвързващи оферти ще бъдат набирани до 31 май 2016 година.

TrainOSE беше създадена през 2005 година като част от жп оператора OSE. Компанията се занимава предоставянето на услуги по превоз на пътници и товари - включително и комбиниран - жп и автобусен транспорт, но не притежава собственост върху подвижния състав.

Очакванията в южната ни съседка бяха, че за компанията ще наддава и китайската Cosco, която спечели концесията на пристанището в Пирея. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още