IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon открива подобен на тропическа гора офис в Сиатъл

Сградите разполагат с 40 000 растения от 400 вида и компанията се надява те да вдъхновят служителите за нови идеи

16:26 | 29.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Amazon ще открие по-късно в понеделник комплекс от офис сгради, наподобяващи тропическа гора, в Сиатъл и се надява той да вдъхнови служителите за нови идеи, съобщава Ройтерс.

Докато градове в Северна Америка се конкурират да приемат втората централа на Amazon, най-голямата компания в света за онлайн продажби на дребно продължава да разширява основния си кампус. Офис сгради на компанията и изискани заведения за хранене изникват на мястото на складове и паркинги в квартал South Lake Union в Сиатъл.

Комплексът The Spheres, който официално ще отвори врати за служители утре, e кулминацията на 10-годишните строителни работи в квартала. Трите стъклени сгради на комплекса разполагат с 40 000 растения от 400 вида. Amazon, която е известна с високите изисквания към служителите си, се надява тучната растителност на The Spheres да им помогне да размишляват и да бъдат спохождани от случайни хрумвания, водещи до появата на нови продукти или планове. 

Сградите приличат повече на оранжерия, отколкото на типичен офис. Вместо затворени конферентни зали или бюра там има алеи и необичайни пространства за срещи.

Amazon инвестира 3,7 млрд. долара в сгради и инфраструктура в Сиатъл от 2010 г. до лятото на 2017 г., цифра, която съблазнява властите, състезаващи се за дом на втората централа на компанията. Amazon съобщи, че очаква да инвестира над 5 млрд. долара в строежа на втората си централа и да създаде 50 000 работни места.

По-рано през този месец компанията за онлайн продажби на дребно избра 20 финалиста сред 238 града, които се състезаваха да приемат втория й кампус. Тези градове, сред които Бостън, Ню Йорк и Остин, щата Тексас, отговарят на критериите да са достатъчно големи, за да могат да привличат добре образовани технологични таланти.

 

A post shared by The Spheres (@seattlespheres) on

Amazon постави началото на ожесточената надпревара за втората си централа през миналото лято и планира да избере победител по-късно през тази година.

The Spheres ще стане част от обиколките с гид в кампуса на Amazon, а обикновени граждани ще могат да посещават изложба в комплекса след предварителна заявка от вторник. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още