IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават сградата на Financial Times за 101 млн. евро

Изданието ще се премести в лондонското Сити през 2019 г.

14:48 | 04.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Сградата на британското издание Financial Times на южния бряг на река Темза ще бъде продадена за около 90 млн. паунда (101 млн. евро) преди преместването на вестника в лондонското Сити, съобщава самият вестник.

Агенти на Knight Frank ще работят по продажбата този месец от името на издателство Pearson, което притежава сградата, съобщават двама запознати източници.

Смята се, че сградата на One Southwark Bridge, в която се помещава изданието от 1989 г., може да бъде преустроена. Според брокери тя вероятно ще остане офис пространство, тъй като южният бряг на Темза става все по-популярна офис локация и привлича компании като WPP.

Pearson продаде Financial Times на японската Nikkei през 2015 г., но запази собствеността върху сградата. Оттогава издателството проучва възможности за обекта, както и за наема на основната си сграда в Лондон на улица „Странд“.
То смяташе да прехвърли договора за наем на улица „Странд“ на инвеститор в сделка, която щеше да включва и сградата на FT, но сега е избрало да продаде централата на изданието в рамките на по-широка стратегия да намали имотното си портфолио.

Главните изпълнителни директори на две базирани във Великобритания имотни компании са проявили интерес към сградата. Но офисите в Лондон привлякоха и значителни азиатски инвестиции в последните години, включително инвеститори от Хонконг, Сингапур и Южна Корея.

FT трябва да се върне в предишния си офис на улица Bracken House близо до катедралата „Сейнт Пол“ през 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още