IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Белгийски регулатор отправи остри критики към Facebook

Той критикува политиката на социалната мрежа по отношение поверителността на данните

14:40 | 15.05.15 г.
Белгийски регулатор отправи остри критики към Facebook

Facebook потъпква европейските закони за поверителност на данните, като проследява хора онлайн без тяхното съгласие и избягва въпросите на националните регулатори по темата. До това решение стигна антимонополен орган в Белгия, предава Ройтерс.

Комисията за защита на личните данни в Беглия (CPVP/CBPL), която работи с немски, холандски, френски и испански регулатори, се опитва да разбере повече за практиките на американския технологичен гигант, а това доведе до серия от критики от нейна страна.

Освен това призова интернет потребителите да инсталират софтуер, който да предпази личните им данни от системите за проследяване на Facebook, независимо дали хората имат регистрация в социалната мрежа или не.

Коментарите на белгийския регулатор, който няма правомощието да налага глоби, подчертават нарастващото желание на Европейския съюз да гарантира, че големите американски компании спазват законите на континента.

“Facebook потъпква европейските и белгийските закони за поверителност”, заяви комисията, след като направи анализ на промените в политиката на компанията по отношение на защитата на личните данни, въведени още през януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още