IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter създава нов продукт за подбор на туитове

Чрез него компанията иска потребителите да следят по-лесно събития на живо

09:59 | 19.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Twitter иска да играе по-голяма роля в събитията на живо, ето защо планира нов продукт за подбор на туитове и друго съдържание за големи спортни състезания, развлекателни събития и извънредни новини, пише Wall Street Journal.

Като част от тези усилия по-рано тази година Twitter кандидатства за правата за стрийминг излъчването на Националната футболна лига в САЩ (НФЛ), твърди източник, запознат с въпроса. В крайна сметка правата бяха спечелени от Yahoo.

Новият продукт на Twitter се нарича Project Lightning и ще организира и събира туитове, снимки и видео, базирани на събития, които се случват в момента, като финала на NBA, раздаването на наградите “Оскар” и други. Говорителят на компанията потвърди детайлите около проекта, след като по-рано BuzzFeed писа по случая.

Ръководството на Twitter се надява, че компанията ще започне да играе все по-голяма роля в събитията на живо и ще помогне за решаването на един екзистенциален въпрос за микроблогинг услугата - защо да използваме Twitter.

Компанията отдавна се опитва да привлече средните интернет потребители. В момента социалната мрежа има 302 млн. активни потребители месечно, или около една пета от тези на Facebook. Миналата година Twitter подчерта пред инвеститорите, че много хора искат да виждат туитовете, без реално да влизат със собствен акаунт в услугата. Компанията твърди, че в момента аудиторията, до която достига, е от близо 1 млрд. души.

Миналата седмица главният изпълнителен директор Дик Костоло пък обяви, че се оттегля от поста на 1-ви юли. Съоснователят и председател на компанията Джак Дорси е временно заместващ.

Ръководството се надява, че отразяването на събитията на живо ще привлече повече хора в Twitter. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още