IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter придоби стартъпа Whetlab

Компанията иска да подобри организирането на туитовете в платформата си

11:12 | 18.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Twitter придоби стартиращата компания Whetlab, която се занимава с машинно обучение, тъй като социалната мрежа се опитва да организира по-добре всички половин милиард туитове, които биват публикувани в платформата ѝ всеки ден, пише Wall Street Journal.

На уебсайта си Whetlab, която все още не е пуснала официално своя продукт, обяви, че ще спре услугата си на 15 юли.

Петимата служители на стартъпа от Кеймбридж, Масачузетс, ще се присъединят към екипа на Twitter. Условията на сделката не са оповестени, а Twitter обяви придобиването чрез туит.

Whetlab твърди, че нейният софтуер помага на компаниите да имплементират технология за машинно обучение, така че да могат да пресяват, разбират и подреждат големи обеми от информация.

Twitter се опитва да улесни потребителите в разбирането как да използват нейната социална мрежа и да намерят желаното от тях съдържание. За да направи това, компанията се опитва да въведе ред сред най-популярните туитове, като ги групира в категории като „сладки животни“ и „знаменитости“.

Усилията са част от целта на Twitter да привлече потребители в социалната мрежа и да разшири аудиторията от такива, които четат туитове, но не влизат с акаунти в платформата.

От своя страна инвеститорите са разочаровани от забавянето на растежа на броя на потребителите на Twitter. Миналата седмица пък главният изпълнителен директор Дик Костоло обяви, че се оттегля от поста си на 1-ви юли.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още