IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter заменя звездата за "харесване" на туитове със сърце

Компанията посочва, че сърцето е символ, познат навсякъде

18:23 | 03.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: архив Ройтерс</p>

Снимка: архив Ройтерс

Социалната мрежа Twitter замени звездичката за отбелязване на любими туитове със сърце. Това е промяна, за която инвеститорът в компанията Крис Сака, основател на Lowercase Capital, призовава още от юни месец. Тогава той представи своите решения на проблемите, които вижда в Twitter, съобщава Bloomberg.

Според Сака използването на сърце вместо звезда “ще насърчи публикуването на повече информация и посещенията в Twitter”. По думите му това ще направи сайта по-лесен за използване, тъй като звездата може да смущава новите потребители.

“Може да харесваш много неща, но не всичко да ти бъде любимо”, посочва компанията в блога си, допълвайки, че сърцето е универсален символ, познат по целия свят.

Същият знак е използван и от конкурентни услуги като Instagram. Наричайки функцията “харесвам”, Twitter прави препратка към известния термин, свързван с Facebook и неговия добре познат едноименен бутон, изобразяващ ръка с двигнат нагоре палец.

Нито Twitter, нито Сака споменават нещо за конкурентите, а вместо това посочват, че сърцето вече е добило популярност в нейното приложение за стрийминг на видео Periscope.

Социалната мрежа извършва промяната само няколко седмици след като Джак Дорси зае поста главен изпълнителен директор. Той обеща да подобри Twitter, така че да привлече по-широк кръг от потребители.

Базираната в Сан Франциско, Калифорния, компания обмисля и други промени, включително увеличаване на максималния брой знаци в туита, който в момента е 140.

Twitter не е единствената платформа, която преосмисля възможностите за реакция на потребителите. Наскоро Facebook обяви, че започва да тества други бутони и добавя шест емотикони, които засега са достъпни единствено в Ирландия и Испания. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още