IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да станеш приятел на Федeралния резерв във Facebook

Централните банки често са критикувани, че не споделят своите планове с финансовата индустрия и обществото

22:20 | 18.08.16 г.
<p>
	Снимка: <em>Официален профил на Фед във Facebook</em></p>

Снимка: Официален профил на Фед във Facebook

Федералният резерв вече има официална страница в социалната мрежа Facebook, съобщи институцията на своя сайт. Чрез профила си Фед ще повиши достъпа до новини от борда на институцията, както и до образователното й съдържание.

Постовете ще съдържат новини, речи, доклади и образователни материали, както и снимки и видео клипове. От Фед обаче предупреждават, че това съдържание първо  ще бъде качвано на сайта на институцията.

Федералният резерв вече има профили в Twitter, You Tube, LinkedIn и Flickr.

Звеното на Фед в Ню Йорк вече е във Facebook и има 13 хил. "лайка", допълва Quartz.com. В профила му се споделят различни прессъобщения и пресконференции, излъчвани на живо.

Централните банки често са критикувани, че не споделят своите планове с финансовата индустрия, както и с обществото, допълва изданието. Сега потребителите ще могат да дадат директно своята оценка за политиката на Федералния резерв.

Справка в страницата на Фед във Facebook показва, че там вече са публикувани няколко поста. Те основно са свързани с обяснение на организацията на дейността и управлението на институцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още