IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Адам Бейн напуска поста главен оперативен директор на Twitter

На неговото място ще застане досегашният главен финансов директор Антъни Ното

16:12 | 10.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Адам Бейн.<em> Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Адам Бейн. Снимка: архив Ройтерс

Twitter обяви, че главният ѝ оперативен директор Адам Бейн, на когото до голяма степен компанията дължи своя стабилен рекламен бизнес, дори в момент, в който се бори със слабия ръст на потребителите си, напуска поста, за да проучва други възможности, предава Ройтерс.

„Господин Бейн ще остане в Twittеr през следващите седмици, за да помогне за прехода при поемането на поста от новия оперативен директор“, посочва компанията.

Ходът представлява удар за Twitter, която нае банкери, за да проучат възможностите за придобиването ѝ, но в крайна сметка се оказа без потенциални кандидати. Миналия месец компанията заяви, че ще съкрати 9 на сто от работната си сила, за да намали разходите си.

Бейн ще бъде заменен от главния финансов директор Антъни Ното, обявиха от Twitter, добавяйки, че ще започнат да търсят нов човек за мястото на Ното.

Последният стана главен финансов директор през 2014 г. Сега той ще продължи да управлява бизнеса със съдържание, излъчвано на живо, както и глобалните рекламни продажби на Twitter, данните и размяната на мобилна реклама MoPub.

Бейн се присъедини към Twitter през 2010 г., когато компанията почти не генерираше приходи. Той изгради нейния рекламен бизнес, който генерира 2,2 млрд. долара миналата година.

Бейн е един от популярните директори на Twitter, който някога беше смятан за потенциален главен изпълнителен директор на компанията. Той беше обявен за главен оперативен директор през октомври миналата година.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още