IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter спечели иска си за ускорен процес срещу Илон Мъск

Развръзката трябва да се случи през октомври, след като съд отхвърли желанието на милиардера това да стане догодина

20:02 | 19.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка:  David Paul Morris/Bloomberg

Twitter спечели иска си за ускорен процес в рамките на делото си срещу Илон Мъск. Съд в щата Делауеър постанови в полза на компанията за провеждане на ускорен 5-дневен процес, който да се проведе през октомври, след като бе проведено изслушване чрез телеконферентна връзка.

Компанията иска да принуди Мъск да сключи сделката за придобиване за 44 млрд. долара въпреки неговото обявление по-рано, че се оттегля заради недостатъчна информация за фалшивите потребители на платформата.

Правният спор е налице, след като Мъск обяви намерението си да сложи край на придобиването на Twitter за 44 млрд. долара.

Мъск, чрез своите адвокати, е изпратил писмо до главния адвокат на Twitter Виджая Гаде през юли, в която обяснява защо, според него, придобиването трябва да бъде прекратено. Адвокатите обвиняват компанията, че е занижила размера на спам потребителите и ботовете и не е изпратила необходимата информация до Мъск, чрез която да бъдат по-точно изчислени тези статистики.

По-късно от Twitter заведоха дело срещу Мъск и свързани с него хора по сделката заради обвиненията, че милиардерът „отказва да уважи задълженията си към Twitter и акционерите, защото сделката, под която се е подписал, вече не служи на личните му интереси“.

Мъск и адвокатите му обаче по-късно поискаха съдът да отхвърли искането на платформата за ускорен процес. Вместо това милиардерът и неговият екип е поискал делото да се проведе следващата година, обвинявайки компанията във внезапно забързване след „два месеца на мотаене и неясноти“, става ясно от съдебни документи.

Минути преди 20 ч. българско време книжата на Twitter поскъпват с близо 3,4%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още