IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск сигнализира, че е готов да играе по правилата на ЕС относно Twitter

Милиардерът отговори на Тиери Бретон, който написа миналата седмица след придобиването на Twitter, че „в Европа птицата ще лети по нашите правила“

19:41 | 31.10.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Милиардерът и предприемач Илон Мъск е уверил Европейската комисия (ЕК), че Twitter ще спазва строгите европейски разпоредби за контрол на незаконното онлайн съдържание, след като социалната платформа стана негова собственост, съобщава Ройтерс, цитирайки източници от Европейския съюз (ЕС).

В неоповестено до момента съобщение от миналата седмица Мъск се е обърнал към Тиери Бретон, еврокомисар за вътрешния пазар на ЕС, заявявайки, че планира да се съобрази със Закона за цифровите услуги, налагащ солидни глоби на компаниите, които не извършват качествен мониторинг на съдържанието.

Определящият се за защитник на словото Мъск се е договорил да проведе среща с Бретон, бивш френски финансов министър, през следващите седмици, споделят източници, запознати с дискусиите.

В рамките на миналата седмица най-богатият човек на планетата придоби Twitter, след което Бретон подчерта по адрес на покупката, че социалната платформа трябва да изпълнява законодателството на ЕС. „В Европа птицата ще лети по нашите правила“, написа той в профила си в Twitter.

По-рано тази година ЕС прие нови строги правила за контрол върху технологичните гиганти, които изискват от онлайн платформите да засилят контрола на съдържанието.

Предвиждат се глоби до 6% от годишния глобален оборот за нарушителите в ЕС.

Уверенията на Мъск сигнализират за прагматично отношение от главния изпълнителен директор на производителя на електрически автомобили Tesla Inc.

Мъск досега е предоставил малко подробности за това как ще управлява компанията след придобиването ѝ срещу 44 милиарда долара.

Той каза, че планира да съкрати много работни места, оставяйки 7500 служители на Twitter да се тревожат за бъдещето си. Мъск заяви в четвъртък, че не е купил Twitter, за да направи повече пари, а "за да се опитам да помогна на човечеството, което обичам".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 31.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още