IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Това е краят": Ръководителят на Twitter във Франция напусна поста си

"Какво приключение! Какъв екип!", написа Деймиън Вийл в профила си, без да дава подробности около решението си

18:51 | 21.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Ръководителят на социалната мрежа Twitter за Франция Деймиън Вийл обяви в понеделник, че напуска поста си, след като новият изпълнителен директор на мрежата Илон Мъск наскоро уволни топ директори в компанията и намали наполовина персонала ѝ, пише Ройтерс.

"Това е краят", написа Вийл в Twitter, като благодари на екипа си във Франция, начело на който той бе през последните седем години.

В отделно съобщение за медията той потвърди решението си да напусне.

 

 

Вийл обаче не даде подробности за обстоятелствата около напускането си и отказа да даде информация колко души е наела компанията във Франция преди или след като Мъск придоби мрежата миналия месец.

Трудовите закони във Франция забраняват на компаниите да уволняват служителите на постоянен договор за една нощ. Вместо това те трябва да ги известяват за тези си планове предварително, обикновено чрез съобщение. Освен това, те трябва да спазят и конкретните предизвестия за напускане на база старшинството на персонала и съществото на напускането. Следва известяването на други служители, както и на министертсвото на труда. Това означава, че процесът може да продължи от няколко седмици до няколко месеца.

Първите две седмици на Мъск в Twitter бяха белязани от бързи промени и хаос. Милиардерът бързо уволни предишните ръководители и старши лидери в компанията, а по-рано този месец - и половината от персонала на гиганта.

Миналата седмица Мъск, който е и изпълнителен директор на проивзодителя на електромобили Tesla, изпрати имейл към служителите си с апел да изберат дали да продължат да работят в компанията, но "за дълги часове с висок интензитет", или да вземат обезщетение на стойност три заплати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 21.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още