IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск привиква инженерите на Twitter на среща в Сан Франциско

Служителите трябва да изпратят на Мъск резюме за работата и постиженията им през последните шест месеца, както и до 10 екранни снимки на най-важните редов код

22:20 | 18.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Собственикът на Twitter Inc. Илон Мъск организира среща с всички софтуерни инженери на социалната платформа в Сан Франциско, съобщава Bloomberg.

Само онези, които не могат физически да се включат или имат извънредни семейни ангажименти, ще бъдат освободени от присъствие, посочва Мъск в имейл, видян от Bloomberg.

„Всеки, който действително пише софтуер, моля да се яви на 10-ия етаж в 14:00 часа “, става ясно от съобщението, изпратено малко преди 9 ч. американско източно стандартно време в петък.

Всеки инженер трябва да изпрати до Мъск кратко резюме относно работата, която вършат и постиженията им през последните шест месеца, както и до 10 екранни снимки на най-важните редов от код.

Срещите ще бъдат кратки и се провеждат, за да помогнат на Мъск да „разбере технологичната база на Twitter“, изтъква още милиардерът.

Мъск, който придоби Twitter в края на октомври срещу 44 млрд. долара, вече освободи по-голяма част от ръководството и съкрати половината от работната сила на компанията, оставяйки я с около 3700 служители. Той също така премахна много работници, които се обявиха против неговите стратегически промени в компанията.

По-рано тази седмица Мъск постави на останалите служители ултиматум: „Или се ангажирайте с новата тежка работна среда на компанията, или напуснете“.

Към четвъртък много по-голям брой служители от първоначално очакваното отказаха да продължат да работят за Twitter, което излага на риск дейността на платформата, споделят източници, запознати с въпроса. Според някои от тези служители сега Twitter ще има проблеми с актуализирането на системите, тъй като те напускат компанията със знания, които не са понятни на оставащите.

След изтичането на крайния срок Twitter изпрати имейл до служителите, че временно затваря офисите си и сред работниците започна да се спекулира, че това се дължи на объркването относно това кой трябва да има достъп до помещенията на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:05 | 18.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още