IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск: Ще търся нов лидер на Twitter

Ръстът в активността бе необходим за реорганизацията на компанията, но очаквам да намаля времето, което прекарвам там, каза милиардерът

20:50 | 16.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Илон Мъск, който наскоро придоби социалната мрежа Twitter, посочи, че очаква да намали работното си време там и евентуално да намери нов лидер, който да отговаря за компанията, като добави, че се надява да приключи организационното преструктуриране тази седмица, съобщи Ройтерс.

Коментарът бе даден по време на свидетелстване в съда в Делауеър, в което Мъск се защитаваше срещу твърденията, че пакетът на стойност 56 млрд. долара заплати е на база лесни за постигане цели и е бил одобрен от услужлив борд на директорите.

Сред инвеститорите на Tesla бяха назрели опасения относно времето, което Мъск отделя на новата си компания.

"Има първоначален бум в активността, който бе необходим след придобиването, за да се реорганизира компанията. Но след това очаквам да намаля времето, което прекарвам там", каза Мъск.

Той добави, че някои инженери на Tesla са помагали при оценката на инженерните екипи на Twitter, но той каза, че това е било на „доброволна основа“ и „след работно време“.

Първите две седмици на милиардера в Twitter бяха белязани от бързи промени и хаос. Мъск бързо уволни предишните ръководители и старши лидери в компанията, а по-рано този месец - и половината от персонала на гиганта.

В сряда той изпрати имейл към служителите си с апел да изберат дали да продължат да работят в компанията, но "за дълги часове с висок интензитет", или да вземат обезщетение на стойност три заплати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:49 | 16.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още