IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta пусна абонаментната си услуга в САЩ

Meta Verified ще дава на потребителите синя значка, след като верифицират акаунтите си с помощта на правителствен документ за самоличност

08:53 | 20.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Meta Platforms Inc стартира своята абонаментна услуга в САЩ, която ще позволи на потребителите на Facebook и Instagram да плащат за верификация по същия начин, както става в Twitter, която е собственост на Илон Мъск.

Услугата Meta Verified ще дава на потребителите синя значка, след като верифицират акаунтите си с помощта на правителствен документ за самоличност, и ще струва 11,99 долара на месец в интернет или 14,99 долара на месец в системата iOS на Apple и Android, собственост на Google, заяви Meta в изявление, цитирано от Ройтерс. 

Услугата, за която Meta заяви, че тества през февруари, следва стъпките на Snap Inc, както и на приложението за съобщения Telegram, и бележи най-новите усилия на компанията за социални медии да диверсифицира приходите си от реклама. 

След като миналата година Мъск я изкупи за 44 млрд. долара, Twitter пусна абонаментната си услуга Blue, която позволява на хората да плащат за синята отметка, която преди беше ограничена до проверени акаунти на политици, журналисти и други публични личности.

Първоначалният старт на Twitter Blue през ноември беше довел до рязко увеличаване на броя на потребителите, представящи се за известни личности и марки в платформата, което накара компанията да спре услугата и да я въведе отново с различни цветни отметки за физически лица, компании и правителства. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:53 | 20.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още