IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск намери изпълнителен директор за Twitter

Тя ще заеме поста след около 6 седмици, съобщи собственикът на социалната мрежа

23:39 | 11.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Архив Ройтерс
Снимка: Архив Ройтерс

Илон Мъск съобщи в пост в Twitter, че е назначил изпълнителен директор за социалната мрежа. "Тя ще започне работа след около 6 седмици", допълни още той, но без да дава повече информация за новия си служител.

След това Илон Мъск ще заеме поста изпълнителен председател и технически директор на компанията, става ясно още от публикацията.

Милиардерът купи социалната мрежа за 44 млрд. долара през октомври 2022 година, продавайки акции от Tesla, за да финансира начинанието. След сделката той заяви, че временно ще застане начело на компанията. През декември Мъск пусна анкета в Twitter с въпрос към потребителите дали да напусне поста или да остане. По-голямата част от 17-те млн. души, които участваха в допитването, поискаха той да подаде оставка.

Милиардерът коментира, че ще се съобрази с искането на потребителите. Източници на CNBC обаче заявиха, че търсенето на нов изпълнителен директор е започнало още преди това.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 11.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още