IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter направи първото си придобиване под ръководството на Мъск

Социалната мрежа купи услугата Laskie

13:27 | 16.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

X Corp. на Илон Мъск, компанията майка на Twitter, направи първото си придобиване: услуга за набиране на технологични кадри, наречена Laskie, твърди източник, запознат с въпроса, пише Bloomberg.

Сделката, която е платена отчасти с пари в брой и с акции, наскоро е била финализирана, допълва източник, пожелал да остане анонимен. Компанията свързва технологични кадри с потенциални работодатели, а на уебсайта си посочва, че услугата ѝ може „да потвърди взаимен интерес, да зададе ясни очаквания и даде видимост на процеса на наемане“.

Придобиването е една от големите инициативи на милиардера, откакто през октомври той купи социалната мрежа за 44 млрд. долара. Повечето от действията на Мъск оттогава доведоха до свиване на услугата, включително съкращаването на голяма част от персонала.

Мъск, който наскоро назначи нов главен изпълнителен директор, за да подобри репутацията на компанията сред рекламодателите, каза, че планира да превърне Twitter в „приложение за всичко“, с различни функции, включително финансови услуги, които да привличат нови потребители.

Не е ясно как Мъск планира да интегрира Laskie в своята холдингова компания. От понеделник уебсайтът ѝ показва съобщение, че „платгормата Laskie вече не е достъпна“. Основателят на компанията Крис Баке, е известен в Twitter, където често публикува шеги и коментари за технологичната индустрия. Той има над 140 хил. последователи, включително Мъск.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:28 | 16.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още