IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата ръководителка на Twitter е вдъхновена от Мъск, смята да трансформира компанията

Обратната връзка от потребителите е жизненоважна за изграждането на Twitter 2.0., каза Линда Якарино

16:54 | 14.05.23 г.
Линда Якарино. Снимка: Bloomberg LP
Линда Якарино. Снимка: Bloomberg LP

Новоназначената главна изпълнителна директорка на Twitter Линда Якарино съобщи в туит в събота, че е била вдъхновена от визията на собственика Илон Мъск да създаде по-светло бъдеще и е развълнувана да помогне за трансформирането на социалната мрежа, пише Ройтерс.

Якарино говори за първи път публично, откакто беше съобщено в четвъртък, че тя води разговори да стане следващият главен изпълнителен директор на Twitter. Мъск, който изпълнява тази длъжност в момента, след като купи Twitter за 44 млрд. долара през октомври м. г., обяви назначението в петък.

„Отдавна съм вдъхновена от визията на Мъск да създаде по-светло бъдеще. Щастлива съм да помогна за внасянето на тази визия в Twitter и за цялостното  трансформиране на този бизнес!“, написа Якарино.

Якарино, която като рекламен директор на Comcast NBCUniversal няколко години полага усилия да модернизира рекламния бизнес на компанията, отбеляза, че е ангажирана с бъдещето на Twitter и заяви, че обратната връзка от потребителите е от жизненоважно значение за изграждането на Twitter 2.0.

Якарино ще застане начело на социалната мрежа, която се опитва да спре спада на приходите от реклама и е изправена пред множество предизвикателства наред с тежко дългово бреме.

Откакто Мъск придоби Twitterq рекламодатели бягат от платформата, притеснени, че рекламите им може да се появят до неподходящо съдържание, след като компанията изгуби близо 80% от служителите си. По-рано тази година Мъск призна, че Twitter e отчел огромен спад на приходите от реклама.

Мъск заяви, че Якарино може да помогне за създаването на „приложение за всичко“, което да предлага разнообразие от услуги като peer-to-peer плащания, но изборът му на ветеран в рекламния бизнес е сигнал, че дигиталните реклами ще продължат да бъдат основен фокус на бизнеса.

Мъск отдавна твърди, че смята да намери нов лидер на Twitter.

Той е и главен изпълнителен директор на производителя на електромобили Tesla, и заяви в петък, че след като Якарино стане новият ръководител на Twitter, ще може да посвети повече време на Tesla.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:54 | 14.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още