IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на социалната мрежа на Тръмп поскъпнаха с над 40% при дебюта си

Пазарната капитализация на компанията достигна близо 9,6 млрд. долара

17:35 | 26.03.24 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Акциите на Trump Media & Technology Group, чийто основен продукт е социалната мрежа Truth Social, поскъпнаха с повече от 40 на сто днес при дебюта на борсата Nasdaq в Ню Йорк, предаде Ройтерс.

При цена от 70,46 долара за акция пазарната капитализация на компанията, чийто мажоритарен собственик е бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, възлиза на близо 9,6 млрд. долара. Търговията с книжата под борсов код DJT беше спряна за кратко веднага след отварянето на борсата поради силна волатилност.

Акциите поскъпнаха с близо 59% в началото на сесията и за кратко предизвикаха прекъсване на търговията, след което ограничиха ръста на цената си. Графика: Bloomberg Акциите поскъпнаха с близо 59% в началото на сесията и за кратко предизвикаха прекъсване на търговията, след което ограничиха ръста на цената си. Графика: Bloomberg

По последни данни мажоритарният дял на Тръмп в Trump Media & Technology Group се оценява на 5,55 млрд. долара. Наложените ограничения обаче може да попречат на бившия американски президент в продължение на 6 месеца да продаде своя дял или да го заложи срещу заем, посочва Ройтерс.

Акционерите на Digital World Acquisition Corp. - публично търгувано дружество със специално предназначение, което не развиваше конкретна дейност, одобриха сделката за сливане с медийния бизнес на Тръмп в края на миналата седмица. Това се случи повече от две години след обявяването на сливането.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:40 | 26.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още