IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалната мрежа на Доналд Тръмп излиза на борсата

По-голямата част от акциите на нова компания, обединена с публично търгувано дружество със специално предназначение, ще са собственост на бившия президент

08:20 | 26.03.24 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Акциите на компанията Trump Media & Technology Group, чийто основен продукт е социалната мрежа Truth Social, ще започнат днес да се търгуват на фондовата борса Nasdaq в Ню Йорк, предаде AP. 

Акционерите на Digital World Acquisition Corp. (DWAC) - публично търгувано дружество със специално предназначение (SPAC), одобриха сделка за сливане с медийния бизнес на Тръмп в края на миналата седмица. 

Акциите на DWAC поскъпнаха с 35% в понеделник до 49,95 долара за брой след съобщението за предстоящото начало на търговията на книжата на обединената компания, предаде Bloomberg. Така акциите компенсираха спада на цената с 14% в петък, когато гласуването на акционерите по сделката премина според очакванията. Варантите на дружеството поскъпнаха с 26% до 23,15 долара за брой, което е най-високата им стойност от две години насам.

Очаква се по-голяма част от акциите (79 млн.), емитирани от новата компания, да са собственост на бившия президент на САЩ. Пазарната им стойност може да достигне близо 3 млрд. долара. 

Обикновените акции на компанията ще се търгуват под борсовия код DJT. 

Главният изпълнителен директор на Digital World Ерик Суидър ще стане директор на обединената компания, която ще бъде ръководена от Девин Нунес, който напусна Конгреса и стана главен изпълнителен директор на Trump Media, се посочва в изявлението.

Броят на месечните активни потребители на социалната мрежа на Тръмп в САЩ, използващи я през оперативните системи iOS и Android, е намалял с 39 на сто на годишна база, сочат данни на Similarweb, предоставени на CNN по-рано този месец.

Truth Social остава много по-малка платформа от X - бившата Twitter, чийто потребители също намаляват, но с по-бавни темпове, отбелязва БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:21 | 26.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още