IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалната мрежа на Тръмп е загубила 73 млн. долара от появата си

Това поражда съмнения в способността на платформата да продължи да работи

10:15 | 14.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg
Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Социалната мрежа Truth Social на предходния американски президент Доналд Тръмп е загубила 73 млн. долара от пускането си в началото на 2022 г., разкриха документи до регулаторите, подадени от Digital World Acquisition Corp, SPAC, който планира да се слее с компанията, предава Ройтерс.

Тръмп обяви пускането на своето приложение през октомври 2021 г., посочвайки, че то „ще се противопостави на големите технологични компании“ като Twitter и Facebook, които преди това наложиха забрана на Тръмп.

За 2022 г. Truth Social отчете 50 млн. долара загуба, при 1,4 млн. нетни приходи от продажби. Тя е загубила 23 млн. долара през първата половина на тази година, докато нетните ѝ приходи от продажби са достигнали 2,3 млн.

Независимата Trump Media & Technology Group посочва, че финансовото състояние поражда сериозни съмнения относно способността ѝ да функционира като действащо предприятие, показват документите.

„TMTG вярва, че може да бъде трудно да се наберат допълнителни средства чрез традиционни източници на финансиране при липса на съществен напредък в завършване на сливането с Digital World”, посочват от компанията.

През март компанията също така премахна някои позиции, се казва в документацията, като се добавя, че действието е последвало преглед на всички отдели, като най-съществено е повлияло на видео стрийминга по поискване на TMTG и на инфраструктурните екипи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 14.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още