IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин закри РИА "Новости" и "Голос Росии"

Дейността на агенцията и радиото се спира с президентски указ, чиято цел е да повиши ефективността на държавните медии

21:20 | 09.12.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Путин закри РИА "Новости" и "Голос Росии"

Руският президент Владимир Путин издаде указ за повишаване на ефективността на държавните средства за масова информация. Една от най-важните промени, заложени в документа, е закриването на няколко държавни медии, сред които РИА „Новости” и „Голос Росии”.

Управлението на имотите на агенцията и радиото ще бъдат прехвърлени към новосъздадена структура – „Россия сегодня” („Русия днес”), става ясно от указа, публикуван на сайта на Президентството.

Новата информационна агенция ще отговаря за разгласа в чужбина на държавната политика на Руската федерация и отразяването на обществения живот в страната. Седалището на новата медийна мегаструктура ще бъде в Москва, уточняват от Президентството.

Ръководителят на „Россия сегодня” ще се назначава от президента, предвижда още документът. Путин вече издаде указ, според който за генерален директор на агенцията е определен Дмитрий Кисельов.

Историята на РИА "Новости" започва от 1941 г. със създаването на Съветско Информационно Бюро „Совинформбюро”, по-късно преименувано в Прес Агенция Новости. В началото на 90-те години агенцията е преобразувана в Руска информационна агенция "Новости". Агенцията има голяма агентурна мрежа не само в Русия, но и в 40 държави по света. 

От указа на президента Путин става ясно кой ще управлява имотите на агенцията, но не и дали служителите ще бъдат прехвърлени на работа в новата структура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 16 rate down comment 10
misanthrope
преди 10 години
Имеет информация, имеет проблема, нет информация, нет проблема.Хорошо товарищ Путин, все научил из товарища Сталина, да и развил! Сегодня информация дороже человека.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 2
bgMan
преди 10 години
Трябва да закрие "Ведомости" задето ни осведомиха, че проекта Южен Поток поскъпва с 45% (засега) и е възможно никога да не излезе на печалба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 3
Сините камъни
преди 10 години
Това да не е във връзка с новия руски интернет?Да им върви по вода!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още