IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 30 хил. са потребителите на стрийминг услугата HBO GO в България

В страната ни се наблюдава силно увеличение на ползване на услугата чрез смарт телевизор

14:34 | 22.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Димитър Нойков - мениджър на HBO за България. <em>Снимка: компанията</em></p>

Димитър Нойков - мениджър на HBO за България. Снимка: компанията

„Над 30 хиляди са регистрираните потребители на стрийминг услугата HBO GO в България. Въпрос на време е услугата да може да бъде купена само с абонамент за интернет, защото оператор вече не е само телевизионен оператор“, твърди мениджърът на HBO за България Димитър Нойков. 

„Това, което се промени в разбирането за технологиите през последните години, е, че те не могат да бъдат мислени извън съдържанието – двете сфери стават все по-зависими една от друга“, казва Димитър Нойков, цитиран в прессъобщение. „Това, което е безспорно, е, че силата на HBO е в селекцията на най-доброто съдържание“. 

В България съдържанието е най-доброто и най-евтиното, коментира още той. 

Дистрибуторът е достигнал до 80% от абонатите на HBO като техническа възможност за ползване на HBO GO.

Сред най-предпочитаните заглавия от потребителите на HBO GO са Game of Thrones, анимационните филми и екшън заглавията. Преди година HBO GO влезе в България с библиотека от 1000 часа. В момента са на разположение 1800 часа американско и европейско кино, документалистика, анимация, музика и специални събития.  Все по-голямо става и съдържанието, което е за свободно гледане, без регистрация.

HBO България не използва американското приложение, а разработено от Янош Зиларди, вицепрезидент „Дигитални медии“ в HBO Европа и Петер Риц, оперативен директор на HBO GO, които са спечелили награда за него на технологичното изложение в Амстердам през 2012 г. Европейското приложение HBO GO се ползва на 3 континента, в 12 страни в Европа, на 11 езика в Азия и от 60 оператора, партньори на HBO. 

Данните за стрийминг услугата HBO GO показват и друга любопитна тенденция – силно увеличение на ползващите HBO GO през смарт телевизор – две от най-популярните марки LG и Samsung вече продават телевизорите си с вградено приложение HBO GO. Отчита се и голям дял на гледане през компютър.  Логично, колкото е по-голям е екранът, толкова по-предпочитано е и даденото устройство за гледане на филми.

По отношение на половете засега жените са с лек превес пред мъжете – обяснението най-вероятно е в секцията с детски филми и възможността за родителски контрол. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още