IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria - с Иван Нончев и Ганиела Ангелова

Представители на банкови институции и бизнеса ще коментират в пряка връзка със студиото актуалната тема на деня

09:07 | 15.10.15 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Иван Нончев и Ганиела Ангелова ще будят зрителите по&nbsp;Bloomberg TV Bulgaria. <em>Снимка:&nbsp;Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Иван Нончев и Ганиела Ангелова ще будят зрителите по Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Денят по Bloomberg TV Bulgaria ще започва с „Бизнес старт“ – предаването, в което зрителите ще научават първи пазарните новини и актуалната информация с коментар за щатските, азиатските борси и БФБ.

Предаването ще включва новини от Bloomberg, преглед на икономическия печат и анонси за предстоящите събития. Представители на банкови институции и бизнеса ще коментират в пряка връзка със студиото актуалните теми на деня. Експерти ще правят анализ на борсовите и икономическите индикатори и ще коментират топ темите на деня на живо в студиото. Предаването включва и новини от света на високите технологии, а водещи на „Бизнес старт“ ще са Иван Нончев и Ганиела Ангелова. 

Иван Нончев развива интерес към пазарите още от 2003-та година, докато е студент. Малко по-късно става част от екипа на Investor.bg, където трупа сериозен журналистически опит в продължение на 4 години. Участва и като лектор в курс за начинаещи инвеститори, който има за цел да запознае курсистите с основите на финансовите пазари, търговията с валути и акции, управлението на пари и активи.

Дебютът му на телевизионния екран е през 2011 г., когато става част от стартиращата тогава Bulgaria ON AIR и води сутрешния блок в продължение на четири години. В новия канал Bloomberg TV Bulgaria освен че ще води „Бизнес старт“, Иван Нончев поема отговорнoстта и на главен редактор. 



"Икономиката, противно на общите представи, не е точна  наука. Но зрителите могат да  бъдат сигурни, че в Bloomberg TV Bulgaria ще  се опитаме да бъдем максимално  точни в представянето на всички  възможни гледни точки", коментира  той. "Bloomberg e предизвикателство и висока летва и за самите нас", каза в ефира на Bulgaria ОN AIR Нончев само дни преди старта на новия канал. По думите му връзката между световната икономика и България не е толкова далечна. "Все пак голяма част от проблемите, които се дискутират, имат икономически генезис и икономическо решение, така че имат базова икономическа и финансова зависимост", поясни той.

Вторият водещ - Ганиела Ангелова, е част от екипа на медията от старта на Bloomberg TV Bulgaria. Тя има над десетгодишен опит в телевизионната журналистка, като преди това води публицистично предаване в телевизия „Европа“ в продължение на 6 години. Има опит и като водещ на икономическо предаване, новинарски емисии, сутрешен блок и централна емисия новини.

Интересът на Ганиела към икономическата тематика се развива още в тийнейджърските ѝ години, когато започва да пише авторски материали в икономическо списание. Автор е и на документални филми – „Тайните на Вселената“, сниман в ЦЕРН, и „Една Стойчевска мярка“, портрет за един от най-скъпо продаваните европейски художници Емил Стойчев днес.Тя е отличена с награда „Златно перо“ през 2015 година.

"Искаме да сме интересни за по-широк кръг от зрителите. Да създадем динамична обстановка, такава, каквато е в Blоomberg", каза Ганиела в студиото на Bulgaria ON AIR. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 0
tony1975
преди 8 години
Браво!!! Дано скоро ви включат в мрежите си кабеларките! Искам предаване за бфб и за лични финанси!!!Успех, чакаме ви!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 0
fortiss
преди 8 години
УСПЕХ, МНОГО !!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 12
sdar
преди 8 години
Само не се казва дали телевизията ще е независима, или ще е телевизия на ГЕРБ, както е ТВ Европа в момента. След като се прехвърлят кадри от там, може и телевизията да е с някаква не много независима насоченост.Яд ме е, че ТВ Европа така се предадоха, бяха добра медия до преди 3-4г., от тогава прогресивно стават все по-зависими и зависими. Ако и Блумбърг ще е такава, мерси, който иска да си я гледа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още