IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Comcast се изправя срещу Рупърт Мърдок в битка за британската Sky

Най-големият кабелен оператор в САЩ е отправил оферта за 31 млрд. долара за закупуването на Sky

11:22 | 27.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-големият кабелен оператор в САЩ Comcast е отправил оферта за 31 млрд. долара за закупуването на Sky – европейската група за платена телевизия, която вече договори придобиването си от Fox на Рупърт Мърдок, съобщава Ройтерс.

Comcast, която притежава NBC и Universal Pictures, съобщи, че е предложила по 12,50 паунда на акция, което е значително над офертата за 10,75 паунда на акция, договорена от Fox.

Новото предложение изправя Comcast срещу Мърдок, който помогна за стартирането на Sky във Великобритания, но и срещу Walt Disney, която договори закупуването на серия от активи от Fox след приключването на сделката, включително Sky.

Comcast заяви, че все още не се е ангажирала със Sky по офертата.

“Бихме искали да притежаваме цялата Sky и целим да придобием над 50% от акциите ѝ”, коментира главният изпълнителен директор на Comcast Браян Л. Робъртс в изявление.

Sky и Comcast са перфектна комбинация: и двете компании сме лидери в създаването и разпространяването на съдържание“, каза Робъртс в конферентен разговори. „Иновациите са в сърцето на това, което правим: комбинирайки двете компании, ние създаваме значителни възможности за растеж“.

21st Century Fox договори закупуването на онези 61% от Sky, които не бяха нейна собственост, през декември 2016 г., но придобиването на няколко пъти бе задържано заради опасения на регулаторите, че Мърдок контролира твърде много медии във Великобритания.

Някои акционери на Sky освен това вече започнаха да се оплакват, че офертата е била твърде ниска.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още