IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай налага нови правила в сайтовете за видеосподеляне

Потребителите ще бъдат задължени да се регистрират с истинските си имена

12:16 | 23.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Китай налага нови правила в сайтовете за видеосподеляне

Китайските интернет потребители вече са задължени да се регистрират с истинските си имена, ако искат да качват клипове в местни сайтове за видеосподеляне.

Новината беше обявена от Държавната служба за радио, филми и телевизия, която изпълнява решенията на Комунистическата партия в Китай. Международни анализатори твърдят, че партията затяга контрола над медиите и интернет, тъй като се опитва да потуши антиправителствените настроения в страната.

Обяснението на държавния регулатор е, че правилото влиза в сила, за да не бъдат допускани видеоклипове с вулгарно и сексуално съдържание, както и такива с прекомерно насилие.

Решението обхваща уебсайтовете за видеосподеляне, тъй като те са много популярни в Китай, а в момента имат около 428 млн. потребители. Освен това в тях гражданите често коментират и критикуват обществените проблеми в страната.

Комунистическата партия е насочила усилията си да ограничи всичко това, след като потребителите публикуват съдържание, което разкрива злоупотреби и корупция от страна на членовете на кабинета и други властимащи в Китай.

Затягането на контрола над онлайн общуването в страната започна още миналата година. Тогава партията заплаши със съд всички, които разпространяват „слухове“ в социалните мрежи. Малко по-късно Китай се опита да въведе правилото за регистриране с истинско име и при купуването на SIM карти за мобилни телефони.

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още