IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix ще предоставя по-бързо съдържанието си след сделка с Comcast

Платформата за видео стрийминг се присъедини към гиганти като Google и Facebook, които вече плащат на кабелния оператор за бърз достъп

09:35 | 24.02.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Създателят на Netflix Скот Ан. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Създателят на Netflix Скот Ан. Снимка: Ройтерс

Netflix Inc е сключила споразумение с кабелния оператор Comcast Corp за постигането по-бърз интернет достъп до предлаганите от стрийминг компанията видеа, посочиха пред Bloomberg запознати с въпроса източници.

В официално изявление в неделя компаниите оповестиха постигането на многогодишна сделка, без да разкриват каквито и да е детайли. Анонимните източници обаче посочиха, че сблъсквайки се с множество оплаквания за качеството и скоростта, Netflix се е съгласила да плаща милиони долари на година, за да предоставя своето съдържание по-ефективно.

Най-голямата платформа за видео стрийминг в света се присъедини към гиганти като Google Inc и Facebook Inc, които вече плащат на Comcast за по-бърз достъп до съдържанието им. Споразумението обаче изненада част от експертите, тъй като новината дойде на фона на опитите на Comcast да придобие конкурента Time Warner Cable Inc.

"Бих си помислил, че Netflix може би протяга ръка към задаващата се сделка за Time Warner Cable", посочи в интервю Крейг Мофет, основател на изследователската фирма MoffettNathanson LLC.

"Netflix може да поиска каквото си иска и има немалък шанс да постигне възможност за сливане, което може да му осигури дългосрочна полза", допълни анализаторът.

Споразумението е част от усилията на доставчиците на широколентов интернет достъп да събират милиони долари от доставчиците на съдържание под формата на нови такси.

"Сделката потвърди, че ако сте видео компания, която иска да достави съдържанието си от точка А до точка Б чрез широколентов интернет, то вие трябва да плащате такса", заяви Майкъл Пачтър, анализатор в Wedbush Securities в Лос Анджелис.

Говорителят на Netflix Джонатан Фридланд отказа да коментира каквото и да е извън официалното съобщение, поместено на интернет сайта на компанията. Примерът му последва и колегата му от Comcast Чарли Дъглас.

Книжата на Netflix приключиха търговията на Wall Street в края на миналата седмица при ниво от 432,23 долара за брой. Цената на една акция на Comcast пък достигна 51,05 долара.

Повече по темата вижте в корпоративните новини на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още