IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уличните телефони в Ню Йорк ще станат Wi-fi точки за достъп

Интернетът ще бъде безплатен, а телефоните ще продължават да изпълняват традиционната си функция

16:29 | 21.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Уличните телефони в Ню Йорк ще станат Wi-fi точки за достъп

Американската интернет корпорация Google е една от няколкото техонлогични компании, които участват в конкурс за превръщането на уличните телефони в Ню Йорк в предаватели на безжичен интернет за свободно ползване, пише Bloomberg.

Проектът се състои в променянето на дизайна на уличните телефони, които вече ще предоставят рекламни, Wi-fi и телефонни услуги във всяка една от петте административни единици на града. Компаниите ще могат да таксуват клиентите за телефонните услуги, но достъпът до интернет ще бъде свободен. В Ню Йорк има над 7 300 улични телефона.

Базираната в Маунтин Вю, Калифорния компания беше сред 50-те участници на информационна среща относно проекта, проведена през май, по инициатива на Отдела за информационни технологии и телекомуникации към градската администрация. Сред останалите участници свои представители имаха Cisco Systems, International Business Machines и Samsung.

Google, която вече предлага достъп по Wi-fi в Маунтин Вю и квартала на Ню Йорк Челси, се стреми да увеличи потребителската си база в интернет, чрез предоставянето на електронен достъп на хората в САЩ и по света.

„Масовото навлизане на мобилни устройства намалява нуждата от телефони за обществено ползване, но все пак не всеки има мобилен телефон и не всеки има неограничен достъп до интернет“, пише в документ на сайта на града относно проекта. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още