IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitch на Amazon стана жертва на хакерска атака?

Компанията заяви, че вероятно става дума за пробив в сигурността

14:57 | 24.03.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Twitch на Amazon стана жертва на хакерска атака?

Подразделението на Amazon – Twitch, заяви, че уебсайтът му за стрийминг на видео игри вероятно е станал жертва на хакерска атака, пише Wall Street Journal.

В имейл, изпратен до потенциално засегнатите, Twitch посочва, че е възможно паролите, имейл адресите, потребителските имена, домашните адреси, телефонните номера и датите на раждане да са станали достъпни на хакерите.

Twitch е анулирала паролите на всички, които са получили имейли, посочвайки, че по принцип те са криптирани, но все пак може да са разбити. За същите акаунти компанията е спряла достъпа до YouTube и Twitter.

Говорителят на компанията отказва да коментира повече темата отвъд официалното изявление, публикувано на уебсайта ѝ. Не е дадена повече информация за времето и продължителността на атаката, нито колко точно потребители са засегнати от удара. Известно е, че Twitch има около 100 млн. потребители месечно и около 1,1 млн. членове, които всеки месец излъчват на живо своите игрални сесии. Средният престой в сайта е цели 106 минути дневно.  

Amazon купи Twitch миналата година за около 1 млрд. долара, след като беше привлечена от бързото увеличение на броя на потребителите, които гледат как други играят видеоигри като Minecraft и Warcraft, както и от приходите от реклама, които генерира платформата.По-рано имаше спекулации от страна на технологичния блог VentureBeat, че Google ще плати над 1 млрд. долара за Twitch. За сравнение – през 2006 г. гигантът плати 1,65 млрд. долара за Youtube. Според неофициалната информация онлайн гигантът също е бил готов да плати за придобиването изцяло с пари в брой. Други големи сделки в Силициевата долина често се извършват и с акции, като например придобиването на Whatsapp от Facebook.

Twitch, която бе основана през юни 2011, отчете голям ръст от ноември насам, благодарение до голяма степен на партньорствата с Xbox One и PlayStation 4, като собствениците и на двете системи вече имат възможност да излъчват игрите си онлайн чрез стрийминг функциите на игралните конзоли. Освен това Twitch възпроизвежда и съдържание на каналите CBS Interactive, GameSpot, Joystiq, Destructoid и др. На по-широкия пазар за онлайн видео стрийминг, в който влиза и запазено предварително съдържание, излъчвано след това по поръчка, Twitch изостава зад Netflix и Youtube.  

Twitch, която е базирана в Сан Франциско, съветва потребителите, които може да са засегнати от атаката, да променят паролите си и в други сайтове, особено ако използват една и съща за повече места.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още