IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple остава лидер при смартфоните в САЩ, Android – при платформите

Пазарният дял на iPhone се увеличава както при устройствата, така и при мобилните операционни системи

10:00 | 05.05.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Apple остава лидер при смартфоните в САЩ, Android – при платформите

Технологичният гигант Apple остава най-големият производител на смартфони в САЩ, докато Android задържа лидерството по пазарен дял като платформа. Това показват данните на comScore за първото тримесечие на годината, пише MarketWatch.

През първите три месеца на 2013 година 136,7 млн. души в САЩ са притежавали смартфони. От тях 39% са разполагали с някой от моделите на iPhone на Apple. През предходното тримесечие делът на Apple е бил 36,3 на сто.

Пазарният дял на Samsung също е нараснал, повишавайки се до 21,7 на сто. Дяловете на HTC, Motorola и LG пък са се свили през периода.

При операционните системи ситуацията е малко по-различна. Там платформата на Google Android заема пазарен дял от 52%, което е спад спрямо предходното тримесечие (53,4 на сто). На второ място е iOS на Apple, която увеличава дела си от 36,3 на 39 на сто. Третото място се пада на Blackberry – 5,2 на сто.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още