IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

China Mobile ще гази конкуренцията с 4G мрежа

Операторът опитва да увеличи преднината си пред по-малките конкуренти в Китай

09:35 | 01.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
China Mobile ще гази конкуренцията с 4G мрежа

Китайският оператор China Mobile обяви, че клиентите на компанията може да започнат с поръчките на телефони, работещи с мрежи от поколението 4G. Така се слага край на дългите спекулации дали и кога в страната ще се появи възможност за комуникации от ново поколение, пише Global Times.

Изграждането на 4G мрежи ще започне пилотно в провинция Гуандонг, след което се очаква разширяване на обхвата и към други провинции. За да имат достъп до новите услуги обаче потребителите трябва да преминат към устройства, поддържащи 4G, а такива ще се предлагат след края на октомври.

На мрежите от поколението 4G се гледа като на по-бързи и стабилни в сравнение с 3G стандарта. С течение на времето таксите за пренос в тях се очаква да започнат да се понижават, смятат анализатори, цитирани от агенцията.

Към момента China Mobile е най-големият оператор в Китай. Изграждането на 4G мрежа ще е от решаващо значение дали компанията ще увеличи предимството си пред по-малките си конкуренти.

Колко голяма е всъщност China Mobile? Интересни факти, като например, че абонатите на компанията надхвърлят повече от двойно цялото население на САЩ, може да видите във видеото на Bloomberg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:16 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още