IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Telekom се отправи на милиарден шопинг

T-Mobile US придоби радиочестотен спектър от Verizon Wireless за 3,3 млрд. долара

16:34 | 06.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Deutsche Telekom се отправи на милиарден шопинг

Американското дъщерно дружество на Deutsche Telekom е придобило широк пакет с радиочестотен спектър от Verizon Wireless за 3,3 млрд. долара. T -Mobile US придобива лицензи за 700 мегахерцова честотна лента, обяви компанията в понеделник. Тя е особено подходяща за предаване на мобилни данни от поколението 4G. Verizon Wireless принадлежи на Verizon Communications и Vodafone.

През последните месеци екипът около главния изпълнителен директор на T-Mobile US Джон Легер се опита да примами нови клиенти от конкурентните оператори с изключителни ценови модели. Наскоро конкурентът AT&T обяви контраофанзива, като реши да плати по 450 долара на всеки клиент на T-Mobile, който премине към AT&T.

Легер коментира неколкократно този подход в услугата за кратки съобщения Twitter. „Помните ли, когато AT&T заяви през септември, че T-Mobile не е повлияла на техния бизнес? Много неща се случиха след септември, нали Рандъл?", написа мениджърът, визирайки шефа на AT&T Рандъл Стивънсън.

Бившият шеф на германския телеком Рене Оберман издаде призива T-Mobile US да се наложи на пазара в САЩ като достъпен доставчик. От началото на годината телекомът се ръководи от Томотойс Хьотгес.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още