IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай отваря пазара си за телекомуникационни и интернет услуги

Чуждите фирми ще трябва да базират инфраструктурата си в свободната търговска зона на Шанхай, но ще могат да предоставят услуги в цялата страна

14:38 | 08.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Китай отваря пазара си за телекомуникационни и интернет услуги

Китай ще отвори пазара си на телекомуникационни и интернет услуги за чужди собственици, съобщава ВВС.

Пет области, сред които кол центровете и домашният достъп до интернет, ще бъдат отворени изцяло за чужденци, е предала държавната агенция Синхуа. При компаниите, предлагащи онлайн данни и аналитични услуги, прагът за чуждестранната собственост е 55%.

Чуждите компании, които искат да предлагат гореспоменатите услуги, ще трябва да базират инфраструктурата си в свободната търговска зона на Шанхай, но самите услуги ще може да се предоставят в цялата страна, цитира Синхуа Уън Ку, ръководител на отдел за телекомуникационно развитие. Единственото изключение е домашният достъп до интернет, който чуждите фирми ще могат да предлагат само на клиенти от свободната търговска зона. 

По-рано през седмицата правителството обяви, че ще позволи на чужди компании да произвеждат игрови конзоли в свободната зона и да ги продават в Китай, но след като са инспектирани от културните отдели. В днешната азиатска сесия акциите на японските производители на потребителска електроника поскъпнаха, след като Пекин временно вдигна забраната върху продажбата на игрови конзоли.

Шанхайската свободна търговска зона бе открита през септември, като част от усилията на Китай да отвори икономиката си, за да ускори растежа.

В Шанхайската зона правителтството ще експериментира със свободна търговия в юани и ще позволи лихвите да се определят пазарно.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още