IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BT Group призова САЩ за регулации в телеком услугите

Британската компания иска по-ясни условия за ползването на американските мрежи

16:10 | 24.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на британския телеком BT Group призова САЩ да изискат техните телекомуникационни компании да позволят достъпа до американските мрежи на регулирани цени, както това се случва в Обединеното кралство, предава Ройтерс.

Бас Бъргър, президент на американското подразделение на британската копания, заяви пред Financial Times, че липсата на регулация затруднява конкуренцията в САЩ, където AT&T и Verizon Communication контролират около 80% от телефонните и широколентовите мрежи, използвани от домакинствата и компаниите.

Бъргър твърди, че BT Group трябва да таксува потребителите си повече, тъй като трябва да плаща големи такси на американските си конкуренти, за да пренася данни през техните мрежи.

Договорите, които BT и други компании имат с американските телекоми, трябва да бъдат регулирани, за да се гарантира поне минимално качество на услугата, посочва Бъргър.

Verizon, AT&T и BT не са открити веднага за коментар.

Британският телекомуникационен регулатор Ofcom обмисля раздялата си в BT, най-големия доставчик в страната, след като конкурентите го обвиниха в злоупотреба с пазарно положение и след провала му да инвестира в широколентови мрежи, на които конкурентите разчитат.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още