IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Altice придобива американската Cablevision за 17,7 млрд. долара?

Според източници това ще бъде втората сделка на европейската компания отвъд Атлантика

10:08 | 17.09.15 г. 2
<p>
	Изпълнителният директор на Altice Патрик Драхи <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Изпълнителният директор на Altice Патрик Драхи Снимка: Ройтерс

Американският телевизионен оператор Cablevision Systems се е съгласил да бъде придобит от европейската телекомуникационна компания Altice за сумата от 17,7 млрд. долара, съобщава Ройтерс, базирайки се на информация от двама запознати източници. Това ще бъде поредното придобиване в сектора, който се бори с все по-слабата гледаемост.

Според източниците Altice ще плати по 34,90 долара на акция за Cablevision и ще финансира сделката чрез банки и продажба на допълнителни дялове.

Като част от сделката BC Partners и канадската Pension Plan Investment Board, миноритарни акционери в Suddenlink, може да закупят 30% от собствения капитал на Cablevision, твърдят още източниците, които отказват да бъдат идентифицирани заради поверителност. Засега Altice и Cablevision също отказват коментар.

Оценката за Cablevision, която оперира предимно в региона около Ню Йорк, възлиза на 7,89 милиарда долара към сряда, базирано на цената на акциите ѝ към 31 юли. Нивото на дълга ѝ засега не е известно.

Altice Group е мултинационална кабелна и телекомуникационна компания, която заяви по-рано, че би искала да придобие повече кабелни телевизионни компании в САЩ. Придобиването на Cablevision ще бъде втората подобна сделка за компанията през тази година.

През май Altice се съгласи да купи Suddenlink, седмата най-голяма кабелна компания в САЩ, за 9,1 млрд. долара от частни инвеститори, което беше първият ѝ ход отвъд Атлантическия океан.

Американските кабелни компании изпитват трудности заради намаляващия брой на абонатите, тъй като зрителите се насочват към по-евтини и гъвкави стрийминг услуги като Netflix, Amazon и Hulu, което от своя страна даде ход на вълна от придобивания в сектора през тази година.

AT&T стана най-голямата американска платена телевизия през юли, след като приключи сливането си за 48,5 млрд. долара с най-големия сателитен ТВ доставчик – DirecTV.

През юли Time Warner Cable пък заяви, че работи, за да затвори сделката за придобиването му от страна на Charter Communications.

По-рано през година Altice също проведе разговори с Time Warner за евентуална сделка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:27 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Финанси виж още