IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

T-Mobile US ще съкрати неваксинираните си служители

Новата политика на оператора е била обявена в петък в имейл от ръководителя на отдела за човешки ресурси до всички служители

12:47 | 31.01.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Американският мобилен оператор T-Mobile US ще съкрати своите неваксинирани служители, става ясно от вътрешнофирмена бележка на компанията, публикувана в блога The T-MO Report. Служители, които не са напълно ваксинирани срещу COVID-19, ще бъдат съкратени до 2 април.

Новата политика на T-Mobile е била обявена в петък в имейл от ръководителя на отдела за човешки ресурси до всички служители. Тя следва решението на Върховния съд на САЩ от 13 януари, което блокира заповедта на президента Джо Байдън за задължително ваксиниране или тестване на COVID-19 за големите предприятия, припомня Ройтерс.

„Служителите, които все още не са предприели действия за получаване на първата си доза и не са качили онлайн доказателство до 21 февруари, ще бъдат пуснати в неплатен отпуск", цитира блогът съобщението. „Засегнатите служители, които не се ваксинират напълно ... до 2 април, ще бъдат освободени от T-Mobile".

В бележката, адресирана до „всички служители (с изключение на международните)", се посочва, че правилата за ваксинация не се отнасят за техниците на терен и за повечето длъжности в магазините.

В изявление от уикенда T-Mobile заяви, че „изискваме от офис служителите (с ограничено изключение за определени позиции, места и законово регламентирани условия и изключения) да бъдат напълно ваксинирани до 2 април". Тя добавя, че „офисите с контролиран достъп продължават да бъдат достъпни само за тези, които са ваксинирани срещу COVID-19".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Един Българин
преди 2 години
Тия в кой век живеят? Палачинката се обръща вече. А и ако беше здравна идеята по-скоро техниците и магазинерите трябва да бъдат боднати, а не обратното. Явно идеята е да се откраднат едни пари в полза на наши хора. Е, те в Отава им разказаха играта. Горкичкият Трюдо умря от страх и се покри в миша дупка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още