IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата игра на Disney разбива традициите

Компанията вкарва всичките си традиционни герои в една игра, което позволява на потребителите сами да създават свой разказ

08:45 | 23.04.13 г.
<p>
	Илюстрация: Disney</p>

Илюстрация: Disney

Миналата седмица Disney представи новата си игра Infinity, която ще бъде пусната на пазара през август, съобщи Businessweek. Стратегията е тя да закопае традиционните видео игри с герои от Холивуд.

Вместо да създадат отделна игра за всеки отделен филм или телевизионно предаване, от Disney включват герои от продукциите си в играта и позволяват на потребителите сами да създават разказа си.

Един от героите е Съли от "Чудовища ООД" (Monsters Inc.) В играта той може да вилнее из света на Infinity с помощта на джет Buzz Lightyear и ховърборд от "Феноменалните" (The Incredibles).

Той се носи из една сюрреалистична вселена на Walt Disney със стадиони с реклами на ESPN, замъка на Спящата красавица, кулата от пари на Скрудж Макдък и други приказни места.

Друг герой е Синдром - рижият зъл герой от "The Incredibles", който се вози в тиквената карета на Пепеляшка. Една от функциите на играта позволява на потребителите да променят размера и вида на различните предмети. Каретата може да се превърне в карт, в огромен камион или пък във военна машина.

Феновете ще могат да си закупят стартовия пакет на Infinity за 74,99 долара. Устройството може да бъде свързано със всяка конзола на Sony, Wii или Xbox. В момента се работи и по версия за мобилен телефон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още