IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft обещава нов Office пакет за Mac-ове тази година

Последната сега налична версия за тези компютри датира от октомври 2010 година

15:33 | 12.03.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Microsoft обещава нов Office пакет за Mac-ове тази година

Microsoft планира обновяване на Office пакета за Mac още през тази година, заяви пред Computerwoche мениджърът на Microsoft за Германия Торстен Хюбшен в рамките на изложението CeBIT в Хановер. Последната голяма актуализация за Mac бе преди три години.

Забавянето според Хюбшен е заради преструктурирането на компаниите - Microsoft затвори своя Mac Business Unit през 2010 г. След това компанията не успява да направи нищо с планирания офис за Mac за 2013 г. Детайли около новата версия ще бъдат представени от Microsoft през второто тримесечие, научи още Computerwoche.

Също така е ясно, че абонатите на Office 365 ще получат актуализацията на пакета за Mac без доплащане, ако използват Mac. Все пак това не е изненадващо, тъй като Office 365 Home Premium се продава с пет лиценза за инсталации "на PC или Mac" и предимството на абонаментния модел се състои именно в това, че потребителят винаги може да използва най-новата версия на софтуера.

Потребителите на  Mac-ове бяха свикнали през последните години, че Office пакетът за техните устройства изостава във функционално отношение спрямо версиите за Windows – но само с няколко месеца. Но последната сега налична версия датира от октомври 2010 година. Предпоследната основна версия пък Microsoft пусна през 2008 г. Office 2013 за Windows обаче е наличен от януари 2013 г.

Само преди седмица в рамките на SharePoint Conference 2014 Microsoft представи първите новости за идващия ъпдейт за Office 365. Наред с другите неща се очаква той да интегрира техники за машинно обучение и разширяване на функциите за социалните мрежи. Целта е да се размият границите между Exchange, SharePoint и Yammer, поясни концернът.

Подсистемата, която включва техниките за машинно обучение, Microsoft нарича Office Graph. Тя може да анализира съдържанието и дейностите на потребителите и да представлява връзките между тях, с цел да се идентифицира подходящо съдържание за всеки потребител. Office Graph е разширение на концепцията на Yammer за Enterprise Graph.

Припомняме, че софтуерният гигант Microsoft придоби наскоро Yammer за 1,2 млрд. долара - компанията оператор на бизнес социална мрежа. Придобиването на Yammer ще помогне на Microsoft да добави като допълнителен бонус за корпоративните си клиенти социална мрежа с набор от продукти. Сделката също така ще засили конкурентните предимства на Microsoft в сравнение с Salesforce.com, която придоби по-рано Buddy Media (предлагаща социално-маркетингови инструменти) за 745 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Longin
преди 10 години
а дали на някой му трябва нов офис пакет... още не мога да свикна с пре наредените менюта,сега табове - отпреди 4 г...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още